Ulla Ferdinandsen

Jeg var 8 år da jeg oplevede farven som en vigtig del af mig. Det var hos min moster og onkel, Kirsten og John Becker på deres væveskole i Søllerød. På værkstedet var der reoler med hjemmefarvede garner i de skønneste nuancer.

10 år efter var jeg i Venedig, hvor lyset, farverne, duftene og melodien i sproget gik dybt ind i sindet, det var som at gå tur i min sjæls inderste.

Først i 1991 prøvede jeg at sætte mine sanseindtryk på papir og lærred – siden da er jeg fortsat, nu på fuld tid og især akryl på lærred.

Jeg har siden 2003 udstillet i både Danmark, Sverige, U.S.A., Frankrig, Tyskland, Italien og på flere messer og censurerede udstillinger. Modtaget priser i 2019, 2020 og 2021.

Gennem årene har jeg nedskrevet citater af forskellige malere, som præcist udtrykker mine tanker. Da jeg ikke selv kan formulere det mere nøjagtigt, vil jeg her nævne nogle af dem.

“ – Jeg tænker i farver “
“ –  Jeg iagttager, sanser, bruger hukommelsen til at formidle stemningen “
“ – Når jeg sætter farver sammen, er det for at opnå en levende harmoni af farver “
“ – Resultatet bliver uden liv, uden forhold til den følelse som havde fået mig til at male maleriet, hvis ikke jeg sætter min følelse og sindsbevægelse i spil “
“ – Jeg kan ikke være andet end dybt ærlig, glemme alt jeg ved og være åben for hvad der sker “
“ – Der opstår næsten altid en konflikt mellem det sete og det billedet forlanger, BILLEDET HAR ALTID RET ! “

Malere som jeg respekterer højt og er inspireret af fordi de hver især netop har en stor indlevelse i farven, er :
Paul Cézanne, Henri Matisse, Marc Rothko, Francis Bacon